Nu lasa ejacularea prematura sa-ti distruga viata sexuala

Cunoscuta si sub numele de ejaculare precoce, ejacularea prematura se datoreaza lipsei de control asupra ejacularii, care in cele mai multe dintre cazuri, se intampla mai devreme decat ti-ai dori.

Aceasta devine o problema in momentul in care incepe sa se repete in mod frecvent.

Printre factorii care contribuie la aparitia ejacularii premature se numara stresul, depresia, dar si alte elemente care iti pot influenta atat starea mentala cat si starea emotionala. In unele cazuri, s-a dovedit faptul ca si anumiti factori biologici pot favoriza aparitia acestei boli. 
 
Potrivit specialistilor, ejacularea prematura poate fi clasificata ca fiind fie primara, fie dobandita (sau secundara).
 
Printre cele mai cunoscute simptome ale ejacularii precoce primare, este cea strans legata de momentul in care barbatul ejaculeaza imediat ce este putin stimulat. S-a considerat ca se poate vorbi de o afectiune atat timp cat ejacularea se produce la un interval de aproximativ 30 sec-1 min de la intromisiune sau daca se declanseaza dupa maximum 10 miscari intravaginale.
Alte simptome ale acestei afectiuni se manifesta prin evitarea contactelor sexuale, sentimente de vinovatie, rusine, dar si frustrare.
 
In ceea ce priveste ejacularea prematura dobandita (secundara), se pare ca simptomele sunt aceleasi, cu diferenta ca, in acest caz, ejacularea prematura apare dupa ce persoana a avut in trecut o viata sexuala fara probleme legate de ejaculare.
 
Factorii care pot duce la declansarea acestei afectiuni sunt multi, ce-i drept, si printre cei mai cunoscuti se numara: disfunctiile erectile (trebuie sa stii ca riscul de a suferi de ejaculare precoce creste considerabil daca ai in mod frecvent dificultati in obtinerea sau mentinerea unei erectii; teama de a pierde erectia, duce de cele mai multe ori la grabirea actului sexual), problemele de sanatate, stresul, dar si anumite medicamente.
 
Vestea buna este ca la ora actuala exista o multime de solutii si tratamente care te pot ajuta in cazul care suferi de ejaculare prematura. 
 
Iata ce trebuie sa faci pentru a preveni ejacularea prematura:
 
1. Masturbeaza-te
 
Incearca sa te masturbezi avand in minte orgasmul unei femei, nu pe al tau. Cu alte cuvinte, ia-ti timpul necesar: stimuleaza-te timp de 15 minute pana cand esti aproape de orgasm, dar nu ejacula inainte ca cele 15 minute sa se fi scurs. In momentul in care nivelul de excitare este crescut si simti ca se apropie punctul culminant, relaxeaza-te, inspira profund, si incearca sa te gandesti la cu totul altceva. Cand gradul de excitatie se micsoreaza, daca inca ai erectie, poti continua activitatea sexuala.
 
2. Metoda squeeze
 
Aceasta metoda se refera la momentul in care simti ca urmeaza sa ejaculezi. Cand esti aproape, strange ferm cu degetul mare varful penisului timp de cateva secunde, 10-20. Opreste apoi stimularea timp de alte 30 de secunde, dupa care poti continua, pana cand vei dori sa ejaculezi.
 
3. Opriti si reluati actul sexual
 
Atunci cand simti ca te afli aproape de punctul culiminant, retrage-ti penisul din vaginul partenerei, respira, si incearca sa te relaxezi. Poti relua si opri activitatea sexuala pentru a putea prelungi durata actului sexual.
 
4. Apasa, nu impinge
 
Joaca-te cu ea, pacaleste-o: apasa cu capul penisului pe capul clitorisului. Insista pe intrarea vaginala, caci acolo se afla cele mai sensibile terminatii nervoase. In timpul penetrarii, executa miscari mici, putin adanci, suficient cat sa penetrezi intre 5-7 cm. Concentreaza-te apoi pe punctul ei G. Vei rezista mai mult in acest fel, decat daca faci miscari viguroase.
 
 
Din fericire exista creme, spray-uri si geluri cu rol in desensibilizare, concepute special pentu a preveni ejacularea prematura. Acestea au in compozitie anumite substante care actioneaza ca un anestezic local; atunci cand anestezicul intra in contact cu tesutul penisului, ii reduce acestuia sensibilitatea si intarzie orgasmul. Efectul produselor de acest gen este vizibil in cateva minute de la aplicare si prelungeste placerea, oferindu-va experiente intense. 
 
6. sExerseaza
 
Cu siguranta ai auzit de exercitiile Kegel. Daca nu, atunci afla ca aceste exercitii iti lucreaza muschii pelvieni. Atat barbatii, cat si femeile au acest tip de muschi, cei pe care ii incordezi atunci cand vrei sa opresti fluxul urinar. Incordeaza-l si apoi stopeaza-l de mai multe ori. Vestea buna este ca poti practica aceste exercitii oriunde, inclusiv la serviciu, la birou, in statia de autobuz etc. Incordeaza-ti muschii pelvieni si mentine timp de 10 secunde, dupa care timp de 2 secunde ii relaxezi. Repeta aceasta miscare de 10 ori. Niste muschi pelvieni puternici te vor ajuta sa-ti controlezi ejacularea atunci cand simti ca se apropie prea devreme.
 
7. Fii un gentleman
 
Doamnele primele, domnilor- si ma refer aici la ceva mai mult decat sa le deschideti usile. Fa-ti partenera multumita si fericita. Femeile sunt inzestrate cu capacitatea de a experimenta orgasmele multiple. Atunci cand reusesti sa o aduci pe partenera ta la orgasm, creste si stima de sine, in lipsa careia, stii acum ca apare anxietatea ce poate cauza ejacularea prematura. Foloseste-ti degetele, gura, poate chiar si o jucarie.