Ai grija de penisul tau ca sa nu te dezamageasca pe viitor.

Majoritatea barbatilor neglijeaza problemele de sanatate.. asta pana cand cel bolnav este chiar penisul lor.

 
Multi barbati stiu ca stilul de viata haotic pe care il duc le afecteaza viata personala, dar nu iau masuri decat atunci cand incepe sa le afecteze si viata sexuala. Din fericire, puterea sta in mainile tale atunci cand vine vorba despre bunastarea penisului tau.
 
 
 
 
 
Iata aici 10 sfaturi utile pentru a-ti proteja penisul de disfunctiile erectile:
 
 
1. Fa curatenie in dulapul cu medicamente
 
Asa dupa cum bine stii, excitarea sexuala ia nastere in creier si continua in zona genitala. Una dintre bolile care iti poate afecta erectia este depresia, deoarece aceasta reduce dorinta sexuala. Ironia este ca anumite antidepresive iti pot cauza probleme in ceea ce priveste scaderea libidoului, ingreunand astfel aparitia erectiilor.
 
Acelasi lucru se intampla si in cazul anumitor medicamente, ca cele pentru tensiunea arteriala, analgezicele sau banalele pastile pentru raceala. Despre amfetamina, cocaina si marijuana, nici nu mai trebuie mentionat, caci acestea nu cauzeaza doar probleme sexuale, ci si probleme la nivelul intregului organism.
 
In cazul in care ai nevoie de medicamentatie este bine sa consulti doctorul inainte sa iei pastile.
 
2. Fii atent la greutatea ta
 
Grasimea din jurul taliei iti poate pune penisul in pericol. Barbatii cu o circumferinta a taliei mai mare de 99 cm sunt de doua ori mai predispusi in a avea disfunctii erectile, decat cei cu o talie de 88 cm.
 
O circumferinta mare a taliei indica nivelul ridicat de grasime viscerala, grasimea din interiorul corpului ce infasoara organele interne. Aflata in cantitati mari, grasimea viscerala devine daunatoare pentru intreg organismul, inclusiv pentru penisul tau, deoarece scade nivelul de testosteron si faciliteaza aparitia inflamatiilor.
 
3. Renunta la vicii
 
Cu siguranta stii ca fumatul dauneaza grav sanatii, dar cati dintre voi stiti si ca intre tigara si disfunctia erectila este o legatura stransa? Fumatul afecteaza in mod direct vasele de sange din organism, si implicit si pe cele aflate in muschiul penisului, impiedicand astfel fluxul sangvin in zona genitala.
 
Studiile arata ca barbatii care fumeaza au cu 51% mai multe sanse sa sufere de disfunctii erectile, fata de cei nefumatori.
Daca te intrebi cat de important este sa renunti la fumat, ei bine, un studiu recent, a descoperit ca la numai un an dupa ce s-au lasat de fumat, aproximativ 25% dintre barbati, au afirmat ca erectiile lor s-au imbunatatit, ceea ce nu se poate spune si despre cei care si-au pastrat obiceiul.
 
4. Nu lua acasa grijile de la serviciu
 
Stresul de la locul de munca faciliteaza aparitia disfunctiilor sexuale. Nu este tocmai usor sa iti intri in stare atunci cand ai o groaza de responsabilitati pe cap. Pe langa influenta negativa pe care o are asupra mai multor zone din corp, stresul afecteaza inclusiv penisul. Incearca sa adopti un stil de viata sanatos, ce incurajeaza starea de bine. Exercitiile fizice te pot ajuta in acest caz, si de ce nu, cauta-ti un ajutor atunci cand simti ca ai prea multe sarcini la serviciu. 
 
5. Nu neglija somnul
 
Somnul este important pentru intregul organism. Poate nu stiai, dar acesta afecteaza in mod direct viata sexuala, deoarece scade testosteronul, libido-ul, cauzand astfel disfunctiile erectile. 
Un somn odihnitor de 7-8 ore este ideal.
 
6. Ai grija de igiena orala
 
Un studiu efectuat in Turcia a demonstrat faptul ca barbatii cu disfunctii erectile sunt de 3 ori mai predispusi la infectii gingivale, decat cei care nu au probleme cu erectia. Explicatia ar fi ca atunci cand incep sa-ti carieze dintii, sistemul imunitar ataca bacteriile din gura; in acel moment, bacteriile incep astfel sa se inflitreze in fluxul sangvin, ceea ce conduce la deteriorarea vaselor de sange, dar si a fluxului sangvin.
 
Din fericire, folosirea regulata a atei dentare, si periajul (de cel putin doua ori pe zi), ajuta mai mult decat gumele de mestecat.
 
7. Consuma alcoolul cu moderatie
 
Stim cu totii ca atunci cand este consumat in cantitati moderate, alcoolul binedispune si poate preveni si anumite boli ale inimii. Insa, daca esti genul de barbat care apeleaza frecvent la alcool, si il consuma in cantitati exagerate, trebuie sa stii ca nu vei mai putea face sex, deoarece acesta interfereaza cu erectia.
 
Chiar daca momentan nu suferi de disfunctii erectile, tine minte ca efectele abuzului de alcool se pot vedea si mai tarziu in viata ta sexuala.
 
8. Fa miscare!
 
Probabil ai auzit ca miscarea este importanta pentru o viata sexuala buna, dar cateodata, o alergare usoara nu este tocmai suficienta, si atunci trebuie sa depui mai mult efort si sa maresti intensitatea. Studiile demonstreaza ca barbatii cu disfunctii erectile, isi pot imbunatati viata sexuala, dar si calitatea erectiilor, prin antrenamente regulate. Astfel iti vei creste masa musculara si vei imbunatati circulatia sangvina, care este necesara pentru erectii mai puternice si de durata mai lunga. 
 
9. Evita starile de anxietate si starile de nervi
 
Anxietatea joaca un rol important in viata ta sexuala, indiferent din ce arii ale vietii tale provine. Starile de vinovatie, temerile, produc in creierul tau niste substante chimice ce ingreuneaza astfel aparitia erectiilor.
 
Atunci cand te enervezi, circulatia sangvina se mareste considerabil la nivelul fetei.. ori tu vrei sa faci sex, si nu fata este zona spre care vrei ca fluxul sangvin sa se indrepte. Stiu ca este greu sa fii tandru atunci cand esti nervos, sau suparat, dar efectele enervarii pot contribui vizibil la scaderea performantelor sexuale din dormitor.
 
10. Evita sa tii laptopul in zona pelviana
 
Laptopul genereaza o temperatura foarte mare, si, trebuie sa stii ca orice iti incalzeste prea mult testiculele, poate duce la micsorarea cantitatii de sperma dar si a testosteronului.
 
Celulele din testicule, cele care produc spermatozoizii si hormonii, sunt sensibile la caldura (acesta este si motivul pentru care se afla in afara corpului), si atunci cand intra in contact cu o temperatura ridicata in mod constant, cum ar fi cea de la laptop, iti afecteaza nivelul de testosteron, dar si abilitatea de a avea erectii puternice si de lunga durata.